Cauta scheme

Incarcatorul portabil a fost conceput pt a oferi modelistilor amatori posibilitatea de a-si incarca bateriile NiCd de la un acumulator de autovehicul chiar si cand se afla in aer liber.
Cand circuitul este conectat la bateria autovehiculului, D2 lumineaza doar daca bateria NiCd ce urmeaza a fi incarcata a fost conectata cu polaritatea corecta. In acest sens, borna “+” a celului NiCd este conectata la T1, prin R8. Deoarece chiar si pe bateriile descarcate se mai afla o oarecare tensiune, T1 se deschide si D2 lumineaza.

In momentul inceperii incarcarii bateriei NiCd, prin Rsi D6, se aprinde D6. In acest timp se incarca lent C4 prin P1 si R4. valoarea acestor componente determinca perioada monostabilului IC2 si astfel perioada de incarcare a bateriei NiCd. Pentru valorile componentelor date in schema, aceasta durata poate fi reglata cu P1 intre 26 si 33 minute. Incarcarea poate fi intrerupta cu ajutorul butonului de resetare S2.

Curentul de incarcare prin bateria NiCd este determinat de valoarea lui R, care poate fi calculata cu formula:
R= {12-(0.7+1.3xnr de elemente)/Ic} Ω unde Ic reprezinta curentul de incarcare – in cazul acesta datorita duratei alese pt incarcare acesta este dublul valorii nominale a capacitatii bateriei.
Rezistenta R trebuie sa poata disipa o putere Ic2xR wati.
In sfarsit nu uitati sa va asigurati ca bateria d-voastra NiCd permite incarcarea rapida si aveti grija cand efectuati aceasta operatie sa nu depaseasca o jumatate de ora!

Schema incarcator portabil baterii

incarcator-portabil-baterii-nicd

Find more projects


2 Responses to “Incarcator portabil baterii NiCd”

 1. Maxine says:

  It’s hard to find your blog in google. I found it on 16 spot,
  you should build quality backlinks , it will help you to rank to google top 10.
  I know how to help you, just search in google – k2 seo tricks

 2. Roxanna says:

  I read a lot of interesting articles here. Probably
  you spend a lot of time writing, i know how to save you
  a lot of time, there is an online tool that creates readable, SEO friendly articles
  in minutes, just search in google – laranitas free content source

Leave a Reply