Cronometru cu avertizare optica si acustica

Aceasta schema de cronometru cu avertizare optica si acustica indeplineste anumite nevoi, de exemplu: Daca pun la copt o prajitura care trebuie scoasa dupa o ora (1h) sau pun la fiert niste oua moi care in momentul in care apa incepe sa clocoteasca apas pe butonul Start al montajului care este programat pe 2 minute si 30 secunde (2,30) dupa trecerea timpului programat se aprinde Ledul si suna difuzorul din montaj.

Schema cronometru electronic

cronometru electronic optic acustic
Acest montaj il poti programa de la 1 minut (1″) la 6 ore (6h) dupa necesitati. Mentionez ca daca marim valorile potentiometrului si a condesatorului de 2200 μF, timpul de programare creste peste 6 ore (6h). Singurul lucru mai greu este gradarea (scrierea) in minute si ore a potentiometrului care se face prin tatonare rotind potentiometrul si apasand de “n” ori butonul Start.

Punerea in functiune se face in felul urmator:
Se inchide intrerupatorul I. Se fixeaza potentiometrul pe pozitia orei dorite si se apasa micro-intrerupatorul Start si dupa trecerea timpului dorit Ledul se aprinde si difuzorul suna pana cand apasam Start sau deschidem intrerupatorul I. Valorile pieselor sunt notate pe schema.

sursa: http://electrodb.ro/

Mai multe scheme cu cronometre aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *