Amplificator casti cu tranzistori

O pereche de casti stereo se leaga in general la iesirile pentru difuzoare ale amplificatorului final, printr-un divizor de tensiune, lucru care prezinta 2 dezavantaje: pe de o parte, intensitatea sunetului in casti nu poate fi reglata independent de difuzoare si pe de alta parte, divizorul de tensiune miscoreaza factorul de atenuare pentru casca, ceea ce are o influenta defavorabila asupra redarii basilor.

Circuitul prezentat in schema de amplificator casti rezolva aceste probleme folosind un etaj final in executie stereo pentru casti, care este legat printr-un potentiometru dublu (P1a, P1b) cu iesirea TB a amplificatorului.

Schema amplificatorului de casti

schema amplificator casti

Date tehnice despre acest amplificator de casti

Amplificatorul furnizeaza o putere de iesire de 1 W pe o pereche de casti cu impedanta de 8 Ω, alimentarea montajului fiind proiectata pentru circa 300 mA. Amplificarea are valoarea de aproximativ 11 si depinde de R4 si R5. Cu P2 se regleaza tensiunea, in punctul comun R12/R14, la jumatate din tensiunea de alimentare. In stare de repaus, prin tranzistoarele finale trece un curent de 50 … 100 mA, insa se pot obtine alti curenti de repaus prin modificarea lui R8.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *