Adaptor retea 3V pentru radiourile portabile

Cele mai multe dintre micile radiouri portabile necesita o alimentare de 3V, furnizata de doua baterii de marime AA sau AAA. Deoarece la unele se pot folosi si baterii reincarcabile, multe aparate au prevazuta o mufa pt incarcator.

Transformatorul ar putea fi unul miniatural, protejat la scurtcircuit, de 12 si 4.5W. Tensiunea din secundar este putin mai mare decat aceea necesara aparatului radio, insa aceasta rezerva este necesara pt cazurile in care aparatul este utilizat la un casetofon sau cd-player.
Este recomandabil sa se faca o verificare a tensiunii de iesire a montajului, la prima utilizare, inainte de a-l conecta la radio sau casetofon.

Schema adaptor 3 volti

schema adaptor retea 3v radiouri portabile

You may also like...

3 Responses

  1. Dan Mihai says:

    se pote folosi un incarcator telefon.
    Pentru cine se pricepe daca vreau sa emit in toate directiile este mai avantajos 4 antene yagi sau un dipol deschis? Toate cele 4 antene yagi le leg la acelasi emitator de aceiasi putere.
    Daca stiti cumva cum e mai convenabil astept raspuns!

  2. Est says:

    Ca sa emiti in toate directiile,foloseste o antena omnidirectionala, o teava de aluminiu lunga de 1m,grosimea de 8-10mm, functioneaza foarte bine in emisie, dar sa o inalti ceva mai sus decat inaltimea casei,eu cu o asemenea antena,am emis 14km, la 14 km eram receptionat foarte clar si mai ales,semnalul era stabil! Aveam in etajul final un 2N4933

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *