Schema compresor audio dinamic miniatura

Compresoarele dinamice sunt folosite oriunde se cere un nivel de iesire cat mai constant. Avantajul este o intensitate sonora si o inteligibilitate maxime, deci cea mai buna utilizare posibila a puterii amplificatorului, respectiv a dinamicii canalului de transmitere.
Acest lucru este valabil in special la acele aplicatii ce utilizeaza un microfon, deoarece inteligibilitatea este afectata fie de diferenta de intensitate in vorbire, fie de variatia distantei fata de microfon.
Timpii de reglare se obtin prin modificarea valorilor lui C6 si C7. Sensibilitatea la intrare a compresorului a fost aleasa suficient de mare pt a se putea conecta si microfoane cu impendanta de intrare de circa 50k. Semnalele cu un nivel mai ridicat pot fi conectate direct la R8. Montajul poate funciona si cu o tensiune de alimentare de 12V, dar nu trebuie sa uitam sa nu depasim 16V.

Schema electronica compresor audio

schema compresor audio dinamic

You may also like...

2 Responses

  1. katbh264za says:

    sal …
    mai trebuia ceva semireglabile pentru a putea reusii mai usor reglarea …

  2. Nelu says:

    Da,are perfecta dreptate primul comentator,ar fi neaparat necesare doua-sau chiar trei-potentiometre semi-reglabile,unul pentru dozarea nivelului semnalului de intrare,unul pentru reglajul gradului de compresie si unul pentru dozarea nivelului semnalului de iesire,pentru ca montajul-foarte bun! dealtfel-sa poata fi intercalat oriunde in lantul audio,poate puteti sa le postati pe schema.Cu multumiri anticipate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *