Scheme electronice noi!

Incepand cu data de 17 mai 2008 vom adauga aproape in fiecare zi cate 1 – 2 scheme electronice din toate domeniile asa ca va invit sa vizitati in fiecare zi site-ul pt scheme, circuite si montaje noi.

14 Responses

 1. Radian Oprea says:

  Buna ziua,
  Poate gasiti si o schema care sa imi aprinda, in mod aleatoriu , 10 becuri (…eu am de 2.5V/0.3A…), daca se poate la intervale de circa 10-15sec, sau poate chiar reglabile .Ele reprezinta becurile din camerele unei case in miniatura (scara 1/20) si vreau sa dau impresia ca cineva ar umbla prin camere.
  Multumesc anticipat.

  • VASILE says:

   de ce nu faci un montaj cu e555 si cu cd4017 ? unde e555 va genera impulsuri catre cd4017 pe pinul 14 an functie de reglaj (mai repede sau mai lent)

  • VASILE says:

   http://picshare.geenza.com/tmb/2BBBC2F5.jpg

   Asta e adresa unde gasesti imaginea respectiva executata conform schemei va functiona de la anceput bineanteles an loc de leduri poti pune beculete comandate fiecare de cate un tranzistor .fiecare iesire de la cd4017 va ataka baza cate unui tranzistor spor la treaba daca ai neclaritati astept ?

  • Patric says:

   Este vreo aplicatie care arată toate schemele electrice de la masini?

 2. Emil says:

  Are cineva o schema de bruiat telefoane ? 900/1800 ? phone jammer

 3. mihai says:

  are cineva o schema un circuit de numarator monede si la fiecare moneda sa se aprinda cate un bec. ca si la aparatele de poker

 4. lory says:

  are cineva o schema electronica k integrate pt un aparat pt masurarea unghiului de torsiune la un arbore in miscare de rotatie?

 5. bogdan says:

  pe mine m-ar interesa un tahometru simplu.

 6. VASILE says:

  am facut un ceas electronic cu mmc351 si o sonerie electronica cu 16 melodii. as dori sa conectez aceasta sonerie la ceas, ca la fiecare ora sa cante o melodie .cumas putea face asta ? mar putea ajuta cineva ?

 7. VASILE says:

  http://picshare.geenza.com/tmb/2BBBC2F5.jpg

  Asta e adresa unde gasesti imaginea respectiva

 8. VASILE says:

  an legatura cu ceasul si soneria am rezolvat problema

 9. alex says:

  Este foarte simplu de facut un astfel de montaj…Iar variantele sunt multe incepand de la cea mai simplas scheme (folosind microcontacte) pana la scheme mai avansate in care se folosesc diferite detectoare de metale. Cu putin efort poti realiza si un montaj care identifica si valoarea monedei pe care ai introdus-o. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *