Generator de servoimpulsuri

Montajele care genereaza impulsuri de control pt aparatura servo sunt foarte apreciate, ceea ce pare a fi un motiv destul de bun pt a va prezenta inca o varianta.
Larga raspandire a servocontrolului s-a accentuat odata cu scaderea pretului servomotoarelor si datorita faptului ca ele pot fi folosite in cele mai variate aplicatii. Montajul prezentat aici este destinat unei utilizari autonome a aparatului servo.

Valorile componentelor din montaj au fost alese astfel incat durata impulsurilor sa poata fi modificata de la 1 ms pana la 2 ms, atunci cand rezistenta dintre plusul alimentarii si anodul lui D1 este marita e la 2.7 kΩ la 5.4kΩ. Aceasta variatie de rezistenta este data de rotirea cu circa 75 de grade a lui P1, daca potentiometrul a re valoarea de 10 kΩ.

Acest potentiometru trebuie reglat in pozitia in care rezistenta lui sa fie de 4.1kΩ camd joystick-ul este la jumatatea cursei. Ca urmare R1 trebuie inlocuita in schema cu un conductor.
Este posibila utilizarea intregii curse normale, de 270 grade, a potentiometrului, care, in acest caz, ar trebui sa aiba o valoare de 2.7kΩ.

Schema circuit generator servoimpulsuri

generator-servoimpulsuri

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *