Statie amplificator 50W TDA1514

Acest amplificator realizat cu TDA1514 dezvolta o putere de 50 W mono si se foloseste indoor nu pt auto. Tensiunea de alimentare este cuprinsa intre 10V si 30V.
Catalogul TDA1514 -> tda1514.pdf

Schema amplificator TDA1514

amplificator audio TDA1514gif

You may also like...

15 Responses

 1. ionel says:

  TDA 1514 se alimenteaza cu tensiuni simetrice, adica + 0 – intre 10 si 30V sau 20-60V.

 2. Cosmin says:

  da si io fac amplifu asta

 3. alex says:

  cel mai prost Circuit Integrat din toate timpurile!!!! Pacat ca firma ce-l produce este si de renume!!!!! Nu va sinchisiti aiurea!!!! Este o mare pierdere de timp si bani!!!! In plus daca te uiti pe catalog amplificatorul debiteaza 40W pe o sarcina de 8ohm. Teoretic pe o sarcina de 4ohm se dubleaza puterea dar…va sfatuiesc sa nu incercati…. Bafta pentru cei care doresc sa experimenteze!!!

  • alex says:

   Tu compari amplificatorul tau cu scheme chinezesti/autohtone ce folosesc pentru puteri in subwoofere CI ca TDA 2030 in conexiune PUNTE? Macar acele CI suporta conexiunea “in PUNTE” dar ce te faci cu JEG-urile de TDA 1514….Pune-l in punte si vei avea surpriza unui circuit de jeg!!!! Da, nu trebuie sa i-l pui in punte…pentru frecvente de peste 100Hz pana la 18Khz. De parere cu tine! Dar foloseste-l la frecvente sub 100Hz (nu mai vorbesc de incintele acustice “inchise”) ce rezultat ai? Sigur, un amplificator cu tranzistoare de 20W se comporta mai bine ca acest CI. Se mai produc aceste CI? Eu stiu ca au fost scoase din productie de aproape 1 deceniu…. :)) Nu degeaba producatorii de amplificatoare audio de calitate prefera sa foloseasca perechi de cate 6-12 tranzistoare (costuri cam mari!) pentru a produce amplificatoare de puteri mari in loc de a utiliza CI audio (ca OP sau hibride de mare putere!!!)

 4. Dani says:

  mdah :)) eu mi-am facut un amplificator cu circuitu asta acu 15-16 ani si ghici ce. inca merge asa cum nici un alt sistem “de cumparat” cu subwoofere, si fara cu 5 sau 50 +1 nu merge. Are un singur neajuns: e grea sursa. si mai alex ce dracu faci tu cu 40 w la tine in camera? tu-l compari cu chinezariile alea pe care scrie 1500w si au 3 w? pune-i o sursa cinstita, pune doua boxe bune da-l incet, apoi porneste-l daca rezisti cu jumate din putere inseamna ca trebuie sa consulti un orl-ist.

  • alex says:

   Ma bucur ca inca mai functioneaza, inseamna ca l-ai menajat destul de bine….Pana la ce putere l-ai folosit? Nu sunt singurul care este de parere ca este o tentativa de circuit integrat… Si nu faceam comparatii la chinezarii cum poate banuiesc ca i-l compari tu la performente,,, Cat despre ce fac cu 40W? Ascult muzica…fara a fi nevoie de a face vizita ORL-istului… Cum ascult? Daca esti atat de mare meloman ar trebui sa sti.

  • alex says:

   Inca ceva: Daca o sursa in comutatie reglabila de 0-50V / 800W nu i-i este de ajuns (reglata corespunzator) nu-ieste de ajuns….atunci ma intreb ce sursa i-i greoaie folosesti tu??????

  • alex says:

   *****Sursa in comutatie simetrica

  • alex says:

   Foloseste-l in conditii optime si vei vedea rezultatul….Nu degeaba acest circuit integrat a fost folosit in receptoarele de TV si in nici un Amplificator audio!!!!! Pune-l sa functioneze in regim de subwoofer….sti cum se comporta? Fix ca amplificatoarele audio pentru automobil (fara convertoare DC-DC) Adica peste 20W distorsiunile cresc exagerat!!!

  • alex says:

   Nici un alt sistem de cumparat? Circuitele integrate HIBRIDE (STK xxxx) care sunt de larg consum intrec acest amplificator (1514) la performante…dupa cum spuneam sunt numai bune pentru utilizare in receptoare TV sau alte produse care utilizeaza maxim o patrime din caracteristicile acestui CI

  • Dan Stroescu says:

   Bună ziua, știu că au trecut niște ani de la comentariul dvs, dar poate am un pic de noroc și îmi răspundeți. Am găsit prin cutia cu integrate 2 TDA1514 și, deși sunt în lucru cu altceva în momentul de față, mă gândeam să nu le țin de pomană, așa că aș vrea să construiesc un amplif cu integratele astea. Văd că părerile sunt împărțite, că deși acu vreo 20 de ani era catalogat ca fiind HiFi, în acest moment sunt socotite „jeguri”. Din acest pct de vedere m-ar interesa opinia dvs, din experiența dvs sunt chiar atât de proaste? Văd în catalog că alimentat la ± 23 V duce undeva la 48W. Nu mă interesează atât să le folosesc ca și „bubuielnițe”, cât mă interesează să sune bine. Stau la bloc, am o vârstă și nu mă mai interesează „urlătoarea” ci calitatea, dar dacă ele sunt etichetate ca având 50W și distorsionează rău la 30W… atunci presupun că nu-și merită reclama. Deci, după dvs merită să mă apuc de ele sau nu?

 5. alex says:

  Cine doreste scheme electronice (in domeniu audio) sa ma contacteze pe alex_alecsuc@yahoo.com Scheme de amplifgicatoare stationare sau de amplificatoare audio pentru automobil cu puteri de pana la 300W (puteri reale!!!)
  Mixere audio. efecte sonore pentru mixere audio. CAUT COLABORARE CU SITE-uri DE PROFIL!!!

 6. alex says:

  Cine doreste scheme electronice (in domeniu audio) sa ma contacteze 0747556657 Scheme de amplificatoare stationare sau de amplificatoare audio pentru automobil cu puteri de pana la 300W (puteri reale!!!)
  Mixere audio. efecte sonore pentru mixere audio. CAUT COLABORARE CU SITE-uri DE PROFIL!!!

 7. gabi says:

  Salut am si eu o mica mare rugaminte cine ma poate ajuta sa imi fac si eu un mic amplificator nu am bani sa imi cumpar si am ceva pese dar miar prinde bine si un ajutor ,ca si putere sa fie intre 30 si cat se poate de mult. Multumesc mult

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *